Wine & Pine

Акција!

Оригинална цена је била: 98.000 рсд.Тренутна цена је: 88.000 рсд.

Zamislite savršenu kombinaciju četiri boje (osnovne, neutralne, akcentne i pikantne)! Kombinacija koja „kida“, pobeđuje!

A sad sve to zamislite na kostimu Deda Mraza. Te boje bi, dakako, bile crvena, bela, zlatna i zelena. Ali. Ne, ne… može ovo još bolje da se udesi jer svaka boja ima svoje nijanse koje se još bolje kombinuju.

Predstavljamo vam savršenu kombinaciju boja u savršenom odnosu:

  • Osnovna: Wine Red (štof) 55%
  • Neutralna: Snow White (krzno) 34%
  • Akcentna: Goldenord (ukrasna čipkana traka duž krzna) 8%
  • Pikantna: Pine Green (podstava) 3%

Категорија:
Опис

Опис

Hajde da razjasnimo ovu matematičku harmoniju zvanu Fibonačijev niz: Ako je nešto lepo i skladno, taj sklad i lepota nisu nastali slučajno; iza svega stoje grane matematike: aritmetika i kombinatorika. Fibonačijev niz definiše savršeno skladne odnose.

Naime, italijanski matematičar Leonardo Fibonacci (rođen oko 1175. godine) je prvi ukapirao i definisao matematički niz primećen u mnogim prirodnim pojavama kao što su školjka puža, cvet suncokreta, šišarka…

Moglo bi se, stoga, reći da je odnos boja i materijala na ovom kostimu Deda Mraza prirodan.

Idemo dalje: Kombinovanje „četinarskih“ nijansi (pine) i vinskih tonova (wine) stvara prelep kontrast koji donosi dubinu i eleganciju. Iako je crvena (osnovna) isuviše dominantna u odnosu na njoj sasvim kontrastnu, a u ovom slučaju pikantnu boju, za koju će mnogi pomisliti da se ni ne vidi; ipak, videće se i u ukupnom utisku posmatrača (vaše publike) zauzeće ta naizgled nebitna tri procenta.

Da, u pitanju je zelena je podstava Deda Mrazove bunde. Vi, kao dobar glumac, nemojte da zaboravite na scenski nastup; dok pričate i obraćate se, gestikulirajte i ponašajte se prirodno. Logično je da će vam, kada u bundi kada uđete u zatvoren prostor, biti vruće (a i hoće), učinite ono što biste učinili i u realnim okolnostima. Makar raskopčajte bundu ili se usudite čak i da je skinete i prebacite preko nekog naslona. Ne, ne brinite, i dalje ćete biti pravi Deda Mraz jer ovaj naš kostim ima i tzv. donji sloj.

Neutralna boja (Snow White) se manifestuje na krznu u odnosu 34%, uključujući krzna na bundi, kapi i čizmama. A kad smo već kod čizama, eto nam još jedne neutralne boje, apsolutno suprotstavljene snežno-beloj. Razume se, čizme su crne, ali nije dovoljno samo reći „crne“; već ebonit-crne.

Ebonit-crna je najcrnja crna koju ljudsko oko može da registruje. Ebonit-crna ima karakterističan sjaj zbog kog deluje nestvarno. Iako se na srpskom često kaže i „boja ebanovine“, ista je stvar. Naime, ebonit je materijal napravljen od vulkanizovanog kaučuka, od kojeg su, logično, napravljene Deda Mrazove čizme koje idu uz ovaj kostim (ali stvarno jesu!) :).

I najzad, zlatna boja, tj. njena karakteristična nijansa Goldenord, koja se manifestuje na čipkanoj ukrasnoj traci koja prati rub krzna, tik uz belu, a na vinsko crvenoj podlozi deluje prefinjeno, otmeno i raskošno. Razumete sada zašto je čipkaste strukture, ali i ne samo zbog da bi se crvena prozirala kroz nju, već zato što je čipka, sama po sebi, umetnost za sebe. Čipka je sinonim za glamur i najdragocenija tekstilna struktura oduvek pa za navek.

Zaključak: Iako ćete u bogatoj i raznovrsnoj ponudi naše radionice, delom predstavljene na ovom web shop-u, olako prevideti ovaj kostim i ne pridati mu adekvatnu pažnju, znajte da su istinska blaga uvek neupadljiva.

Cena kostima Deda Mraza

Cena ovog kostima je, međutim, posebna priča za sebe. Baš čudno, zapitaćete se kako da je u nižem cenovnom rangu (a dva naša cenovna ranga su iznad i ispod 100.000). Razlog, takođe, ne krijemo. Ovo je prvenac, tj. prototip modela koga ćemo u budućnosti tek razvijati. Uprkos svemu svom dizajnerskom savršenstvom, ovaj testni primerak ima neke sitne nesavršenosti u pogledu završne obrade koja mu ne dopušta klasifikaciju u viši cenovni rang kome u svakom smislu pripada.


Ako ste imali strpljenja da do kraja pročitate ovaj tekst, verovatno sada imate drugačiji stav u odnosu na Deda Mrazevu garderobu i ne čudite se naizgled suludoj ideji da neko u crveni kostim ugradi, na primer, zelenu podstavu.

Рецензије (0)

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Wine & Pine“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *